Blog thumbnail

Pasta salsa tartufata

Blog thumbnail in

Wist je dat… het kookvocht van je pasta mede kan bepalen hoe tongstrelend je gerecht wordt? Giet nooit je pasta af in een vergiet. Doe je pasta in ruim kokend water en voeg olijfolie toe. De olie zorgt ervoor dat het water en het zetmeel van de pasta een emulsie wordt. Het kookvocht is vervolgens het ideale bindmiddel en het geheim waardoor je saus beter aan je pasta blijft plakken.  Gebruik daarom vanaf nu altijd een tang of schuimspaan om je pasta uit de pan te halen als deze gaar is. En afhankelijk van je saus kan je per eetlepel het kookvocht toevoegen. 

Ingrediënten | 2 personen
Zo maak je het

1.

Snipper de sjalot en snijd de knoflook in dunne plakjes. Verwijder de steeltjes van de shiitake en snijd deze in plakjes. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Vul een grote pan met water en kook de tagliatelle gaar. 

2.

Verwarm olie in een koekenpan. Fruit de sjalot en voeg de knoflook toe, laat het niet aanbranden. Zet het vuur iets hoger en doe de shiitake en oesterzwammen erbij. Hussel ze goed door elkaar en voeg wat zout toe. Het zout zorgt ervoor dat alle smaken goed vrij komen van de paddenstoelen. Als de paddenstoelen beginnen te verkleuren zijn ze bijna klaar. 

3.

Zet het vuur lager en voeg de salsa tartufata toe aan het paddenstoelenmengsel en roer het voorzichtig door de pasta. Haal de tagliatelle met tang uit de pan en voeg de tagliatelle toe aan de saus. Roer deze goed door. Mag je saus iets dikker en plakt die nog niet lekker aan de pasta? Voeg een eetlepel kookvocht toe. 

4.

Serveer de pasta salsa tartufata op een bord, besprenkel je gerecht met nog een beetje goede extra vierge olijfolie en rasp er parmezaanse kaas overheen. 

5.

Bij dit diner past een heerlijke salade van rucola, tomaatjes en parmezaansnippers. 

6.

Extra Truffle Sisters tip: je kan de olijfolie ook vervangen door truffel olijfolie

truffelsaus (salsa tartufata)

De bekende salsa tartufata. Deze truffelsaus is een mix van champignons, zwarte zomertruffels en olijven. De saus heeft een heerlijke romige volle truffelsmaak. Dit product geeft net dat beetje extra aan je dagelijkse gerechten.

Truffel nieuws in je inbox

Schrijf je in en ontvang 5% korting op je bestelling.

    Shopping cart

    0

    Geen producten in je winkelwagen.