pastinaak soep met truffel

Pastinaaksoep met truffelolie

pastinaak soep met truffel in

Wist je dat… de pastinaak onder de ‘vergeten groenten’ wordt geschaard? De laatste jaren is de pastinaak eigenlijk niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. Deze ivoorkleurige wortelsoort heeft een zoetige smaak en je kan er bijzonder veel kanten mee op. Een puree, als basis voor je stamppot, geroosterd in de oven, gegrild op de barbecue of verwerkt in een soep. En voor deze laatste bereiding hebben wij een heerlijk recept voor jullie. 

Ingrediënten | 8 personen
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 850 gram pastinaak
  • 600 gram aardappels
  • 500 ml volle melk
  • 1 l groentebouillon
  • 80 gram ongebrande hazelnoten
  • 10 gram peterselie
  • zout en peper
  • TRUFFLE SISTERS PRODUCT
  • Olijfolie met zwarte truffel
Zo maak je het

1.

Schil en snijd de pastinaak en aardappels in blokjes. Maak de knoflook schoon en snijd de peterselie klein. Bereid 1 liter groentebouillon voor. Wij hebben gewoon 2 bouillonblokjes gebruikt en hier 1 liter bouillon van gemaakt. Hak de hazelnoten grof en bak deze kort in een droge pan totdat ze beginnen te verkleuren. 

2.

Verwarm olijfolie in een soeppan met een lekkere dikke bodem. Fruit in 5 minuten de ui glazig, voeg de uitgeperste knoflook toe en bak deze kort mee. Doe de pastinaak en aardappels in de pan en schep een aantal keren om. Voeg de melk en bouillon toe en laat 15 tot 20 koken totdat de pastinaak en aardappels zacht zijn. 

3.

Pureer de soep met een staafmixer of blender. Breng op smaak met zout en peper en voeg 2 eetlepels truffelolie toe. Proef of de soep goed op smaak is met een vleugje truffel. 

4.

Schenk de soep uit in mooie soepkommen. Verdeel de hazelnoten en peterselie over de kommen en besprenkel met nog een beetje truffelolie. 

5.

Extra Truffle Sisters tip: deze soep is heerlijk met knapperig brood of toast besmeerd met onze truffel ajvar (rode paprika spread). 

olijfolie met zwarte truffel plakjes

Truffelolie is misschien wel het bekendste product waar truffel in wordt verwerkt. In deze variant hebben we extra vierge olijfolie uit Italië gebruikt en deze gecombineerd met echte zwarte truffel schijfjes. Je leest het goed, geen (nep) truffelaroma’s toegevoegd aan deze olijfolie maar gewoon het echte kwalitatieve spul.

Truffel nieuws in je inbox

Schrijf je in en ontvang 5% korting op je bestelling.

Shopping cart

0

Geen producten in je winkelmand.