flammkuchen met truffel

Flammkuchen met gerookte kip en Truffel

Flammkuchen met gerookte kip en Truffel

flammkuchen met truffel in

Wist je dat… Tarte flambée de oorspronkelijke Franse benaming is voor dit heerlijke gerecht? Afhankelijk van de streek krijgt het een andere naam. Wij kennen dit gerecht vooral als flammkuchen, bodem van dun brooddeeg belegd met crème fraîche, uitgebakken spekjes en ui. Tegenwoordig wordt er volop geëxperimenteerd met de bodem en toppings voor de flammkuchen. Zo maakten wij laatst deze flammkuchen met bladerdeeg, gerookte kip en truffel. Om je vingers bij af te likken! 

Ingrediënten | 2 personen
Zo maak je het

1.

Verwarm je oven voor op 180/200 graden hetelucht (200/220 graden gewone oven). Haal het bladerdeeg uit de koelkast of vriezer (wij kochten een rol verse bladerdeeg). In de supermarkt vind je ook kant en klare flammkuchen bodems maar zelf maken is ook gemakkelijk (bloem, gist, zout, olie, water). 

2.

Snijd de kastanjechampignons in blokjes (tip: neem een eiersnijder, leg de champignon erin, maak plakjes, draai de champignon een kwartslag, resultaat zijn blokjes). Bak de paddenstoelen in een hete pan met een klein beetje olijfolie. Schep ze regelmatig om en zodra ze zacht zijn strooi je er peper en zout over. Door het zout komt de smaak van paddenstoelen goed vrij. Haal ze van het vuur, spreid ze uit over keukenpapier zodat ze goed uit kunnen lekken. Belangrijk met een (bladerdeeg)bodem zijn zo droog mogelijke ingrediënten. Bak de spekreepjes lekker krokant en laat deze ook uitlekken op een keukenpapiertje. 

3.

Meng de crème fraîche, magere kwark en tartufata saus in een bakje en breng deze op smaak met peper en zout (niet teveel want de spekjes en gerookte kip zijn ook al zout van zichzelf). Proef en voeg naar smaak extra tartufata saus toe. Snijd de gerookte kipfilet in dunne plakjes en de rode ui in ringen. Leg het bladerdeeg op een bakplaat en bestrijk de bodem 1 centimeter vanaf de rand met het witte truffel mengsel. Verdeel vervolgens de paddenstoelen, rode ui en gerookte kip over de bodem. Vouw de randen om en druk deze aan met een vork. Rasp er lekker ruim parmezaan overheen en doe de flammkuchen 20 tot 25 minuten in een heteluchtoven op 180 graden. Kijk om de 5 minuten hoe het gaat, de tijd en graden kunnen verschillen per bodem en soort oven. 

4.

Als het bladerdeeg gaar is haal je de flammkuchen uit de oven. Rasp er nog wat verse parmezaan over en zet dit heerlijke gerecht op tafel. 

5.

Extra Truffle Sisters tip: serveer de flammkuchen met een simpele rucola/tomaat salade met een dressing van truffel balsamico en truffel olijfolie

tartufata saus

De bekende tartufata. Deze truffelsaus is een mix van champignons, zwarte zomertruffels en olijven. De saus heeft een heerlijke romige volle truffelsmaak. Dit product geeft net dat beetje extra aan je dagelijkse gerechten.

Truffel nieuws in je inbox

Schrijf je in en ontvang 5% korting op je bestelling.

    Shopping cart

    0

    Geen producten in je winkelmand.