pizza bianca met truffel

Pizza bianca met serranoham en zwarte truffel carpaccio

Pizza bianca met serranoham en zwarte truffel carpaccio

pizza bianca met truffel in

Wist je dat… pizza bianca, de Italiaanse benaming is voor witte pizza? Het is een pizza met als basis witte saus in plaats van de traditionele rode tomatensaus. Oorspronkelijk wordt de pizza bianca gemaakt met mascarpone maar wij maken zo nu en dan ook graag caloriebewuste keuzes. Daarom hebben we er in dit recept voor gekozen om de bodem te beleggen met een mengsel van crème fraîche (light) en magere kwark. Als je het ons vraagt, net zo lekker in combinatie met deze pizza.

Ingrediënten | 1 pizza
Zo maak je het

1.

Verwarm je oven voor op 180 graden hetelucht (200 graden gewone oven). Haal je pizzabodem uit de koelkast (wij gingen dit keer voor gemak en kochten een kant en klare pizzabodem). Je kan uiteraard je pizzadeeg ook zelf maken of experimenteer eens met een bloemkool bodem. 

2.

Scheur de oesterzwammen in reepjes bak deze in een hete pan met een klein beetje olijfolie. Schep ze regelmatig om en zodra ze zacht zijn strooi je er peper en zout over. Door het zout komt de smaak van paddenstoelen goed vrij. Als ze iets beginnen te verkleuren moeten ze al tamelijk perfect zijn. Haal ze van het vuur, spreid ze uit over keukenpapier zodat ze goed uit kunnen lekken. Belangrijk voor een lekkere pizza zonder zompige bodem zijn ingrediënten die je goed hebt laten uitlekken. 

3.

Meng de crème fraîche en magere kwark in een bakje en breng deze op smaak met peper en zout. Snijd de cherrytomaatjes in dunne plakjes en scheur de mozzarella in stukjes (laat goed uitlekken of dep het droog met keukenpapier). Bestrijk de pizza 1 centimeter vanaf de rand met het witte mengsel. Verdeel de oesterzwammen, cherrytomaatjes en mozzarella over de pizza. Rasp er een beetje parmezaan overheen en stop de pizza 15 tot 20 minuten in een heteluchtoven op 180 graden. Kijk om de 5 minuten hoe het gaat, de tijd en graden kunnen verschillen per bodem en soort oven. 

4.

Als de bodem aan de onderkant lekker knapperig is en de kaas goed gesmolten is de pizza klaar! Haal deze uit de oven en dan kan het topping feest beginnen. Scheur de serranoham in stukjes (wij hebben per kwart 1,5 plakje serranoham gebruikt), vouw de ham in ‘roosjes’ en leg deze op de pizza. Neem met een pincet de plakjes zwarte truffel uit het potje en leg deze voorzichtig op je pizza. Wij legden op elk roosje ham 1 tot 2 plakjes truffel carpaccio. De olie uit het potje truffel carpaccio is ook heerlijk om die nog over de pizza te sprenkelen. Verdeel als laatste de rucola over de pizza en rasp er ruim verse parmezaanse kaas overheen. 

5.

Extra Truffle Sisters tip: smeer de rand van de pizza in met truffel olie voordat je deze in de oven doet.

Zwarte Truffel Carpaccio

Zorgvuldig geselecteerde en gehakte zwarte truffel in een zachte olijfolie. Deze zwarte truffel plakjes zijn echt een waar genot voor de smaakpapillen. Aan elk gerecht is dit product een prachtige toevoeging, het oog wil tenslotte ook wat.

Truffel nieuws in je inbox

Schrijf je in en ontvang 5% korting op je bestelling.

    Shopping cart

    0

    Geen producten in je winkelmand.