Blog thumbnail

Fluffy omelet met truffel

Fluffy omelet met truffel

Blog thumbnail in

Wist je dat… zo’n heerlijke fluffy omelet een baveuse heet? Het gerecht kent zijn oorsprong in Frankrijk en de omelet moet luchtig zijn. Goudgele kleur, gaar van buiten en nog zacht van binnen. Het geheime ingrediënt is een scheutje room en een goede spatel is ook ondenkbaar. Wie ga jij deze zondagochtend verrassen tijdens de brunch?  

Ingrediënten | 1 persoon
Zo maak je het

1.

Pak een kom en breek de drie eieren. Kluts de eieren met een vork maar zorg dat je een glad mengsel behoudt. Kluts niet te lang, het is niet de bedoeling dat er schuim ontstaat. Maar ook niet te kort, je mag geen eigeel of eiwit meer zien. Het moet één geheel zijn. Voeg een scheutje room toe, peper en zout. Klopt nog een paar keer rustig. 

2.

Neem een pan met een goede anti-aanbaklaag. Doe de boter, pure roomboter vinden wij wel het lekkerste, in de pan en verdeel dit over de hele bodem. Giet het eiermengsel in de pan en beweeg de pan van links naar rechts zodat het mengsel gelijkmatig over de bodem verdeeld is. Laat je omelet om laag tot medium vuur garen, liever te laag dan te hoog. Duw met een spatel vanaf de zijkant het ei naar binnen, doe dit rondom. Zo wordt je omelet lekker luchtig. 

3.

En nu komt het belangrijkste gedeelte van de baveuse. Als de omelet aan de onderkant gaar is maar bovenop nog nat dan vouw je de rechterkant en vervolgens de linkerkant over elkaar heen (de twee buitenste helften naar binnen). Als het goed is dan ligt er geen ronde pannenkoek meer in je pan maar een langwerpige omelet. Gaar nog heel even en neem dan de pan van het vuur. Laat het op deze manier nog even nagaren. 

4.

Zet een bord klaar en schuif je omelet er voorzichtig op. Pak met een pincet voorzichtig een aantal plakjes truffel carpaccio uit het potje. Leg de plakjes zwarte truffel op je omelet en besprenkel deze met nog een klein beetje olie uit het potje truffel carpaccio. 

5.

Extra Truffle Sisters tip: je maakt deze baveuse echt af door er nog een beetje truffelzout overheen te strooien. Heerlijk met gegrild vloerbrood. 

Zwarte Truffel Carpaccio

Zorgvuldig geselecteerde en gehakte zwarte truffel in een zachte olijfolie. Deze zwarte truffel plakjes zijn echt een waar genot voor de smaakpapillen. Aan elk gerecht is dit product een prachtige toevoeging, het oog wil tenslotte ook wat.

Truffel nieuws in je inbox

Schrijf je in en ontvang 5% korting op je bestelling.

    Shopping cart

    0

    Geen producten in je winkelmand.