Blog thumbnail

Linzensalade met burrata en truffel

Blog thumbnail in

Wist je dat… burrata een Italiaanse verse kaas is en dat deze gemaakt wordt van mozzarella én room? De buitenkant van burrata is gemaakt van mozzarella en deze is gevuld met een combinatie van mozzarella en room. Dit is de reden waarom deze overheerlijke kaas zo’n romige en zachte smaak heeft en wel degelijk anders is dan mozzarella. Burrata en truffel gaan heel goed samen. In dit recept gecombineerd met een lekkere linzensalade. 

Ingrediënten | 2 personen
Zo maak je het

1.

Als je gedroogde linzen hebt gekozen, kook deze dan eerst gaar. Wij kozen voor linzen uit blik. Snipper de ui en knoflook. Snijd de wortel in dunne plakjes. Fruit de ui en knoflook in olijfolie. Voeg de wortel toe en roerbak deze kort. Zet het vuur hoger en voeg 1 el balsamico azijn toe. Blijf goed roeren. Zet het vuur iets lager, voeg ook de andere 2 el balsamico azijn, honing en mosterd toe. Meng alles goed door elkaar. 

2.

Voeg de paddenstoelen toe aan het ui/wortel mengsel en bak deze lekker mee. Als de paddenstoelen even in de pan liggen strooi je er een flinke snuf zout overheen. De smaken van paddenstoelen komen nog beter tot hun recht door het gebruik van zout. 

3.

Spoel de linzen goed af (als deze uit blik komen) of giet ze af als je ze net hebt gekookt. Doe de linzen in de pan en verwarm het geheel op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout. 

4.

Verdeel het linzen mengsel over 2 borden. Snijd de burrata door midden en leg op ieder bord een helft. Besprenkel de burrata en de linzen met truffelolie. Gebruik zoveel als je zelf lekker vindt. Maak het gerecht af met verse peper en grof zeezout. 

5.

Extra Truffle Sisters tip: rooster je eigen bruschetta’s van een ciabatta en beleg deze met truffel / olijven tapenade.  

olijfolie met zwarte truffel plakjes

Truffelolie is misschien wel het bekendste product waar truffel in wordt verwerkt. In deze variant hebben we extra vierge olijfolie uit Italië gebruikt en deze gecombineerd met echte zwarte truffel schijfjes. Je leest het goed, geen (nep) truffelaroma’s toegevoegd aan deze olijfolie maar gewoon het echte kwalitatieve spul.

Truffel nieuws in je inbox

Schrijf je in en ontvang 5% korting op je bestelling.

    Shopping cart

    0

    No products in the cart.