Deprecated: Creation of dynamic property Elementor\Plugin::$icons_manager is deprecated in /home/public/sites/www.trufflesisters.nl/wp-content/plugins/elementor/includes/plugin.php on line 587
Truffelrisotto - Truffle Sisters
Blog thumbnail

Truffelrisotto

Blog thumbnail in

Wist je dat… de bereiding van risotto standaard vijf stappen kent? Stap 1 soffrito, ui gesmoord in boter en/of olijfolie. Stap 2 tostatura, rijst bakken in de soffrito. Stap 3 umifità, toevoegen witte wijn. Stap 4 brodo, bouillon toevoegen. Stap 5 mantecatura, kaas en boter mengen. In onderstaand recept leggen we de bereiding van deze heerlijke truffelrisotto uit aan de hand van deze 5 stappen. Wij gebruiken graag het basisrecept risotto van Jamie Oliver. 

Ingrediënten | 6 personen
Zo maak je het

1.

Soffrito | Snijd de ui, bleekselderij en knoflook fijn. Verwarm de olie met 20 gram roomboter in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en selderij op laag vuur. Voeg een snufje zout toe. Laat de groenten heel langzaam zacht worden, dat duurt ongeveer 10-15 minuten. Bereid ondertussen de bouillon.

2.

Tostatura | Voeg de risottorijst toe aan de soffrito. Je mag het vuur iets hoger zetten nu. Blijf goed roeren. Na een minuutje ongeveer worden de korrels van de rijst glazig. Dat is het moment dat je aan stap 3 mag beginnen. 

3.

Umifità | Schenk de wijn in de pan. Blijf langzaam roeren en laat de rijst de wijn volledig opnemen. 

4.

Brodo | Nu is het tijd voor de bouillon. Neem een goede volle lepel bouillon en giet deze over de risotto. Zet het vuur iets lager. Blijf roeren en schenk elke keer pas nieuwe bouillon erbij als de rijst de bouillon volledig opgenomen heeft. Als de rijst ongeveer 2/3 van de bouillon heeft opgenomen proef je de rijst. De rijst moet zacht zijn maar mag nog wel een bite hebben. Tenzij je daar natuurlijk niet van houdt. We raden aan om het wel goed in de gaten te houden op het laatst, je wil niet dat je risotto pap wordt. 

5.

Mantecatura | Dit is de stap waarbij je allerlei ingrediënten toe kan voegen waar je zin in hebt. In deze variant zijn gebakken paddenstoelen bijvoorbeeld heerlijk. Maar we houden ons nu bij alleen de truffel. Snijd ongeveer de helft van het potje zwarte truffel carpaccio in klein. Zet het vuur uit. Roer de truffel samen met 40 gram roomboter en de parmezaan door de risotto. Proef om te kijken of je nog extra truffel toe wil voegen en breng eventueel op smaak met peper en zout. Schep de risotto op de borden, leg er met een pincet nog wat plakjes truffel carpaccio op en schaaf er parmezaanse kaas overheen. Eet smakelijk!

6.

Extra Truffle Sisters tip: je kan de zwarte truffel carpaccio ook vervangen door de salsa tartufata. Gebruik 100 gram voor dit recept en spray er desgewenst op het bord nog een beetje truffel olijfolie over.  

zwarte truffel carpaccio

Zorgvuldig geselecteerde en gehakte zwarte truffel in een zachte olijfolie. Deze zwarte truffel plakjes zijn echt een waar genot voor de smaakpapillen. Aan elk gerecht is dit product een prachtige toevoeging, het oog wil tenslotte ook wat.

Truffel nieuws in je inbox

Schrijf je in en ontvang 5% korting op je bestelling.

    Shopping cart

    0

    Geen producten in de winkelwagen.


    Deprecated: Return type of Elementor\Core\Logger\Items\Base::jsonSerialize() should either be compatible with JsonSerializable::jsonSerialize(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/public/sites/www.trufflesisters.nl/wp-content/plugins/elementor/core/logger/items/base.php on line 46