Blog thumbnail

Zoete aardappel toast met taleggio en truffel tapenade

Blog thumbnail in

Wist je dat… zoete aardappel helemaal geen familie van de aardappel is? De zoete aardappel is een groente, knolgewas, en behoort tot de windefamilie. De zoete aardappel komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en wordt ook wel bataat genoemd. 

Ingrediënten | 10 stuks
Zo maak je het

1.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappel goed schoon met een borsteltje. Snijd de aardappel in plakken van ongeveer 1 cm zodat het op toast gaat lijken. Smeer de plakken zoete aardappel aan weerszijde in met olijfolie en peper en zout. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in ongeveer 30 minuten gaar. Keer regelmatig de plakken om zodat ze gelijkmatig garen.

2.

Snijd de taleggio in plakjes zodat ze precies op de zoete aardappel passen. Haal de zoete aardappel toast uit de oven en beleg deze met de taleggio kaas. Leg ze belegd en al terug in de oven op de gril stand.  Houd je toast goed in de gaten. Bij ons duurde het 3 a 4 minuten. 

3.

Leeg de zoete aardappel toast op een mooie schaal. Doe op elke plak een flinke theelepel olijven / truffel tapenade. Smullen maar! 

4.

Extra Truffle Sisters tip: je kan de plakken zoete aardappel ook insmeren met truffelolijfolie voordat je deze in de oven doet. 

truffel / olijven tapenade

Draai dit potje open en ervaar de magie van de Middellandse Zee gewoon thuis. Een heerlijk mengsel van de lekkerste Griekse zwarte olijven en zwarte truffel.

Truffel nieuws in je inbox

Schrijf je in en ontvang 5% korting op je bestelling.

    Shopping cart

    0

    Geen producten in de winkelwagen.