Deprecated: Required parameter $frame_val follows optional parameter $is in /home/public/sites/www.trufflesisters.nl/wp-content/plugins/revolution-slider/includes/operations.class.php on line 656
Deprecated: Required parameter $slide follows optional parameter $publishedOnly in /home/public/sites/www.trufflesisters.nl/wp-content/plugins/revolution-slider/includes/slider.class.php on line 2284
Deprecated: Required parameter $app_id follows optional parameter $item_count in /home/public/sites/www.trufflesisters.nl/wp-content/plugins/revolution-slider/includes/external-sources.class.php on line 67
Deprecated: Required parameter $app_secret follows optional parameter $item_count in /home/public/sites/www.trufflesisters.nl/wp-content/plugins/revolution-slider/includes/external-sources.class.php on line 67
Deprecated: Required parameter $app_id follows optional parameter $item_count in /home/public/sites/www.trufflesisters.nl/wp-content/plugins/revolution-slider/includes/external-sources.class.php on line 89
Deprecated: Required parameter $app_secret follows optional parameter $item_count in /home/public/sites/www.trufflesisters.nl/wp-content/plugins/revolution-slider/includes/external-sources.class.php on line 89
Deprecated: Required parameter $current_photoset follows optional parameter $item_count in /home/public/sites/www.trufflesisters.nl/wp-content/plugins/revolution-slider/includes/external-sources.class.php on line 1119
Deprecated: Required parameter $orderLineType follows optional parameter $zeroTotal in /home/public/sites/www.trufflesisters.nl/wp-content/plugins/silvasoft-boekhouden/includes/class-silvasoft-api-connector.php on line 729 Malse ovenkip met mozzarella en truffel - Truffle Sisters
Wist je dat… mozzarella is een ‘formaggio di giornata’. Dit betekent eigenlijk dat je deze kaas dagvers moet eten. Oorspronkelijk is mozzarella een verse halfzachte kaas gemaakt van buffelmelk. Tegenwoordig wordt mozzarella ook gemaakt van koemelk, dit is net even vriendelijker geprijsd. In dit recept gebruiken we de mozzarella als smeltkaas, voor deze variant kan je daarom prima koemelk mozzarella gebruiken. In koude bereidingen zijn wij wel echt meer gek op de buffelmozzarella, zoveel meer smaak!
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg de kipfilet horizontaal op een snijplank zodat de lange kant naar je toe ligt, maak om de 1 cm een inkeping en snijd de kipfilet tot halverwege in. Als het goed is heb je nu van links naar rechts over de breedte van de kipfilet inkepingen gemaakt.
2.
Nu gaan we deze vullen met de lekkerste ingrediënten. Gebruik ongeveer een eetlepel per persoon van de truffel / olijven tapenade. Smeer deze royaal in de inkepingen van de kip. Snijd de mozzarella door de helft, gebruik per kipfilet een halve bol mozzarella. Snijd plakjes van de mozzarella en druk deze tussen de kip. Smeer met een kwastje de kip in zijn geheel in met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
3.
Leg de gevulde kipfilets in de ovenschaal en na ongeveer 20 minuten is je kip gaar en nog heel mals. De tijd is afhankelijk van je oven, controleer de kip regelmatig. De kip is nu klaar om uit te serveren. Deze gevulde kip is heerlijk in combinatie met pasta en verse tomatensaus.
4.
Extra Truffle Sisters tip: voor een extra truffel sensatie gebruik je onze truffel olijfolie spray op het moment dat je de gevulde kip op het bord gelegd hebt.
truffel / olijven tapenade
Draai dit potje open en ervaar de magie van de Middellandse Zee gewoon thuis. Een heerlijk mengsel van de lekkerste Griekse zwarte olijven en zwarte truffel.