Deprecated: Creation of dynamic property Elementor\Plugin::$icons_manager is deprecated in /home/public/sites/www.trufflesisters.nl/wp-content/plugins/elementor/includes/plugin.php on line 587
Salade van broccoli en peultjes met truffeltapenade - Truffle Sisters
Blog thumbnail

Salade van broccoli en peultjes met truffeltapenade

Blog thumbnail in

Wist je dat… broccoli het meervoud is van het Italiaanse ‘broccolo’? De Nederlandse vertaling is ‘bloeiende top van een kool’. Broccoli bestaat uit een stronk, knoppen en bladeren. In Nederland eten we voornamelijk de knoppen en eigenlijk vinden wij dat echt zonde. De bladeren en stronken zijn ook heerlijk, zeker in deze salade. Deze ‘bloeiende top van een kool’ heeft niet alleen een prachtige naam maar is ook een echte superfood. Van alle groentesoorten kent broccoli veruit de meeste glucosinolaten. ‘Glucosino wat precies?!’ Dit zijn gifstoffen die van nature voorkomen in onder andere broccoli en beschermen het lichaam tegen de werking van kankerverwekkende stoffen.

Ingrediënten | 2 personen
Zo maak je het

1.

Maak de broccoli schoon, snijd deze in kleine roosjes en de stronk in stukjes. Kook de broccoli in ongeveer 4 minuten beetgaar in water met een beetje zout. Wij houden ervan dat de broccoli nog een lekkere bite heeft in je salade (overigens ook als we deze niet in een salade verwerken). 

2.

Maak de peultjes schoon (dit wordt ook wel afhalen genoemd). Vaak zitten er langs de randen van de peultjes draden, deze kunnen taai zijn. Nadat je de broccoli uit het water hebt gehaald kan je de peultjes toevoegen, kook deze beetgaar in 2 minuten. Spoel de broccoli en peultjes af en laat deze iets afkoelen. 

3.

Doe de broccoli en peultjes in een grote kom. Neem per persoon een eetlepel truffel / olijven tapenade en meng dit, samen met wat peper en zout, door de broccoli. Snijd de peterselie fijn, houd een deel over voor garnering, en meng deze ook door de salade. Leg de salade op een schaal en strooi de overgebleven peterselie erover. 

4.

Extra Truffle Sisters tip: de groenten in dit gerecht kan je ook heel goed stomen in plaats van koken. En voeg op het einde nog een paar scheutjes balsamico met witte truffel toe aan de salade. 

truffel / olijven tapenade

Draai dit potje open en ervaar de magie van de Middellandse Zee gewoon thuis. Een heerlijk mengsel van de lekkerste Griekse zwarte olijven en zwarte truffel.

Truffel nieuws in je inbox

Schrijf je in en ontvang 5% korting op je bestelling.

    Shopping cart

    0

    Geen producten in de winkelwagen.


    Deprecated: Return type of Elementor\Core\Logger\Items\Base::jsonSerialize() should either be compatible with JsonSerializable::jsonSerialize(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/public/sites/www.trufflesisters.nl/wp-content/plugins/elementor/core/logger/items/base.php on line 46