Deprecated: Creation of dynamic property Elementor\Plugin::$icons_manager is deprecated in /home/public/sites/www.trufflesisters.nl/wp-content/plugins/elementor/includes/plugin.php on line 587
ćevapčići met truffel ajvar - Truffle Sisters
Blog thumbnail

ćevapčići met truffel ajvar

Blog thumbnail in

Wist je dat… Ćevapčići (spreek uit als: tsje-vap-tsji-tsji) gehaktworstjes zijn dat zijn oorsprong kent in de Balkan? De producten van de Truffle Sisters komen uit Belgrado, Servië. Daar aten wij voor het eerst dit gerecht. In Servië worden de ćevapčići vaak in combinatie met ajvar gegeten, een heerlijke spread gemaakt van geroosterde paprika en aubergine. Voeg daar zwarte truffel aan toe en je hebt de ajvar van de Truffle Sisters. Vul een pitabroodje met de ćevapčići, sla en een flinke dot ajvar. Om je vingers bij af te likken!

Ingrediënten | 4 personen (16 worstjes)
Zo maak je het

1.

Meng het gehakt met het ei, bloem, paprikapoeder, chilipoeder, uitgeperste knoflook, gesnipperde ui, fijn gesneden peterselie, peper en zout. Kneed alle ingrediënten goed door elkaar. Kneed en rol 16 worstjes van het gehakt.

2.

Gril de worstjes ongeveer 5 a 6 minuten of totdat ze gaar zijn. Wij vinden het nog lekkerder om deze worstjes op de barbecue te grillen. Overigens kan je ze ook in een koekenpan bakken. 

3.

Verwarm de pitabroodjes in een oven, broodrooster of leg ze ook op de gril. Snijd de pitabroodjes open, beleg met de botersla, 2 worstjes per broodje en een flinke lepel ajvar. 

4.

Extra Truffle Sisters tip: dit is echt een top recept, het heeft geen extra tip meer nodig. Serveer de pitabroodjes met een salade met gegrilde groenten, extra vierge olijfolie en zeezout met zwarte truffel. 

Ajvar met zwarte truffel

Ajvar komt oorspronkelijk uit Macedonië en wordt veel gegeten in landen op de Balkan, zo ook in Servië. Ajvar is een spread/saus gemaakt van rode paprika, aubergine, zout, olie en specerijen. Wij zullen de Truffle Sisters niet zijn als er aan deze variant geen zwarte truffel is toegevoegd.

Truffel nieuws in je inbox

Schrijf je in en ontvang 5% korting op je bestelling.

    Shopping cart

    0

    Geen producten in de winkelwagen.


    Deprecated: Return type of Elementor\Core\Logger\Items\Base::jsonSerialize() should either be compatible with JsonSerializable::jsonSerialize(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home/public/sites/www.trufflesisters.nl/wp-content/plugins/elementor/core/logger/items/base.php on line 46